Vinnare av Swedish Embedded Award korade

PORTRAIT STUDIO S
Vi vann Embedded Award Foto: Linn Sandholm

Swedish Embedded Award delas årligen ut till bästa konstruktioner inom embeddedteknik. Detta pris är instiftat för att lyfta fram och visa på elektronikens oändliga möjligheter, samt stimulera och uppmuntra till mer och fler smarta lösningar som i sin tur skapar stärkt konkurrenskraft.

Årets Vinnare:

Serstech AB vann kategori ”Företag”, med bidraget Serstech 100 Indicator.
Robert Persson och Henrik Jern vann kategori ”Student”, med bidraget Walnut Wave.
Zipwake AB vann kategori ”Micro/Nano”, med bidraget Zipwake.

Vinnarna utsågs under högtidliga former på ”The Embedded Dinner Party” på kvällen efter första dagen av Embedded Conference Scandinavia som hålls på Kistamässan 3-4 nov.

Samtliga nominerade bidrag visas upp där.

Swedish Embedded Award delades i år ut för trettonde gången och som vanligt delades priset ut i tre kategorier:

Företag för bästa bidrag från svenska företag
Student för bästa bidrag från studenter vid svenska högskolor
Micro/Nano, för bästa bidrag som innehåller mikromekanik (företag eller student).

I kategorin Företag (Enterprise Category) vann alltså Serstech AB med sitt bidrag Serstech 100 Indicator, som är en handburen spektrometer som identifierar substanser snabbt och lätt. Systemet ger ett alternativ till myndigheternas omständliga, dyrbara och tidsödande rutiner. Tullen, Polisen, Räddningstjänsten och Försvaret kommer dagligen i kontakt med okända substanser. Serstech har utvecklat en spektrometer, som inom 30 sekunder identifierar ämnet och säger vilken åtgärd som bör vidtas.

I kategorin Student (Student Category) vann Robert Persson och Henrik Jern från Högskolan i Halmstad med bidraget Walnut Waves. Studentpriset består av ett stipendium på 50 000 kronor. Walnut Waves är en komplex produkt, som skall underlätta och sänka kostnaderna för sjukvårdens arbete med diagnosticering av epilepsi. Produkten består av ett pannband med integrerad EEG-teknik. Produktnamnet är EpBand.

I kategorin Mikro/Nano (Micro/Nano Category) vanns av Zipwake AB (produktägare) med utvecklingspartner Tritech AB, med bidraget Zipwake, som är ett helautomatiskt trimsystem för båtar, baserat på interceptorteknik för planande och halvplanande båtar. Produkten gör att båten snabbare kommer upp i planing och därmed drar mindre bränsle, men justerar även båtens lutning, för bättre komfort och ökad körglädje.

Om Swedish Embedded Award

Priset är instiftat för att stimulera och uppmuntra kreativa tillämpningar av embedded technology, som i sin tur bidrar till skapa nya och bättre lösningar inom en rad lika områden. Konstruktionerna spänner över allt från industritillämpningar till kommunikation och medicinsk elektronik. Kravet är att bidragen ska innehålla inbyggd intelligens och vara kommersiellt intressanta.

Om Embedded Conference Scandinavia: www.embeddedconference.se

Bakom Swedish Embedded Award står:
* Branschorganisationen Svensk Elektronik – med sektionen Embedded Technology www.svenskelektronik.se
* Tidningen Elektronik i Norden www.elinor.se

Hemsida:
www.embeddedpriset.nu


Nyheter


Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för